Afvallen met Hypnotherapie
Sandra Bakker
02/01/2024
2 min
0

Afvallen met Hypnotherapie

02/01/2024
2 min
0

De kracht van je onderbewustzijn

Afvallen is voor velen een uitdagende reis, vaak geplaagd door mislukte pogingen en frustraties. Veel van mijn cliënten hebben een dieetverleden. Het is dan ook wetenschappelijk aangetoond dat een dieet niet werkt. Alleen gevarieerde en gezonde keuzes (niet alleen op het gebied van voeding) zorgen ervoor dat je op een blijvend, gezond gewicht kan komen. 

Makkelijk zal het niet zijn, maar als je resultaat wil zal je daar gewoon wat moeite voor moeten doen. Het gaat ook over het doorbreken van patronen. Ongezonde gewoontes loslaten en gezonde gewoontes opbouwen. Gelukkig biedt hypnotherapie een vernieuwende benadering voor gewichtsverlies door de kracht van het onderbewustzijn te benutten. Je kan enorm veel steun krijgen vanuit jouw krachtige onderbewustzijn. In deze blog ontdek je hoe hypnotherapie kan helpen bij het bereiken van blijvend gewichtsverlies en een gezonder leven. Of je nu kiest voor de Hypnomaagband of voor losse Hypnosessies, het gaat uiteindelijk om hetzelfde doel. Afvallen d.m.v. Hypnotherapie. 

1. Begrip van het onderbewustzijn:

Hypnotherapie richt zich op het beïnvloeden van het onderbewustzijn, het deel van onze geest dat verantwoordelijk is voor diepgewortelde overtuigingen en gewoonten. Door in een ontspannen staat van trance te gaan, krijgt de hypnotherapeut toegang tot dit krachtige reservoir van gedachten en emoties.

2. Veranderen van eetgewoonten:

Het onderbewustzijn speelt een cruciale rol bij het vasthouden aan gezonde eetgewoonten. Hypnotherapie kan helpen bij het herprogrammeren van negatieve associaties met voedsel, zoals emotioneel eten of het verlangen naar ongezonde snacks. Door middel van suggesties in trance kan de hypnotherapeut positieve gewoonten bevorderen, zoals het genieten van gezonde voeding en het verminderen van portiegroottes.

3. Stressmanagement:

Stress is een bekende factor die kan leiden tot overeten en gewichtstoename. Hypnotherapie richt zich op het verminderen van stress en angst door middel van ontspanningstechnieken en positieve suggesties. Een rustiger geest kan leiden tot betere besluitvorming rondom voeding en meer controle over eetgedrag.

4. Zelfbeeld en zelfvertrouwen:

Een positief zelfbeeld en zelfvertrouwen zijn essentieel voor succesvol gewichtsverlies. Hypnotherapie kan helpen bij het opbouwen van zelfacceptatie en vertrouwen door middel van suggesties die gericht zijn op het versterken van positieve gedachten en gevoelens over het eigen lichaam.

5. Langdurige resultaten:

Wat hypnotherapie onderscheidt, is de focus op blijvende gedragsveranderingen. Terwijl diëten vaak tijdelijke oplossingen bieden, richt hypnotherapie zich op het creëren van duurzame gewoonten die de tand des tijds kunnen doorstaan, waardoor het risico op terugval wordt verminderd.

Conclusie:

Afvallen met hypnotherapie biedt een holistische benadering die verder gaat dan traditionele methoden. Door het onderbewustzijn aan te spreken, kunnen diepgewortelde gewoonten worden getransformeerd, wat leidt tot blijvend gewichtsverlies en een gezondere levensstijl. Als hypnotherapeut, voedingscoach, stress- en burn-out coach en NLP Coach ben ik in staat om mijn cliënten te begeleiden naar een positieve mindset en een evenwichtige relatie met voeding, waardoor ze de weg naar een gezonder leven inslaan.

Lijkt het jou ook wat? Wil je je dieetverleden loslaten?

Neem dan eens vrijblijvend contact op en laten we samen gaan sparren!

Hartelijke groet,

Sandra Bakker


Reacties