Hypnotherapie & Therapeutische NLP Coaching

Hypnotherapie is een tijdloze therapievorm die al eeuwenlang mensen helpt hun innerlijke kracht te ontdekken en zichzelf vanuit hun diepste zelf te helen. Onderschat de kracht van het onderbewustzijn niet.


Ik zet mijn vier vakgebieden vaak samen in om het gewenste resultaat te behalen voor mijn cliënten. Mijn vier vakgebieden zijn:

-Hypnotherapie

-Therapeutische NLP Coaching

-Voedingscoaching (Gewichtsconsulent)

-Stress & Burn-out Coaching.


Op deze pagina leg ik je graag uit wat Hypnotherapie en NLP coaching inhoudt en wat het voor jou kan betekenen.

Sandra Bakker coach

Hypnotherapie en NLP kunnen heel breed ingezet worden

Hypnotherapie en Therapeutische NLP Coaching kunnen heel breed ingezet worden. Of je nu gelukkig & gezond wil worden, last hebt van oude patronen of van stress.
Hypnotherapie is sinds een aantal jaren erkend als een evidence based vorm van therapie en al lang geen abracadabra meer. Het is wereldwijd bewezen dat het werkt. Met hypnose werken we met het krachtige onderbewustzijn. Daar waar al jouw gedragspatronen zitten, overtuigingen, emoties en gevoelens. Onderschat de kracht van je onderbewustzijn niet! 

Uit de wereldwijde onderzoeken is gebleken dat wel 95% van ons gedrag wordt bepaald door ons onderbewustzijn. Met Hypnotherapie werken we dus in op dieperliggende lagen en kunnen we klachten en problemen bij de wortel aanpakken. Al onze emoties, gevoelens, patronen, zelfbeeld, zelfvertrouwen, maar ook onze sabotages zitten in ons onderbewustzijn. Hypnotherapie werkt vaak ook erg rustgevend. Door de combinatie met Therapeutische NLP Coaching laten we het bewustzijn direct samenwerken met het onderbewustzijn, specifiek gericht op jouw klacht of probleem.

Het is niet voor niets dat deze populaire combinatie al jaren een groot succes is in mijn praktijk!


Een sessie met Hypnotherapie en Therapeutische NLP Coaching duurt 1,5 uur,

Als er na de eerste twee sessies meerdere afspraken nodig zijn zullen we dat samen bespreken. Ik laat mijn cliënten niet vaker terugkomen dan nodig en we kunnen na de eerste twee afspraken de sessies ook wat verder uit elkaar plannen als de therapie en coaching goed worden opgepakt.

Hypnotherapie pas ik heel persoonlijk en doelgericht toe op jouw wensen en doelen, zodat je met grote stappen vooruit gaat.


Met deze unieke werkwijze behaal ik al jaren mooie resultaten.

Met de werking van Hypnotherapie in combinatie met Therapeutische NLP Coaching ontstaat er een volledige samenwerking tussen het bewustzijn en het onderbewustzijn.

Soms zijn twee sessie al genoeg. Deze Hypnosesessies combineer ik altijd met Therapeutische NLP Coaching.

Bij de eerste afspraak hebben we een uitgebreid intakegesprek.

De combinatie van Therapeutische NLP Coaching met Hypnotherapie is een zeer succesvolle methode om in te zetten voor een breed scala aan klachten en/of problemen. 

Hieronder een greep uit de lijst van klachten, waarvan in de praktijk is gebleken dat deze zinvol behandeld kunnen worden met Hypnotherapie en Therapeutische NLP Coaching:


 • Burn-out 
 • Stress
 • Stoppen met roken
 • Afvallen
 • Beter omgaan met hoog sensitiviteit (HSP)
 • Angsten
 • Fobieën
 • Afleren van ongewenst gedrag (doorbreken van patronen)
 • Concentratie- geheugenproblemen
 • Nagelbijten
 • Depressieve gevoelens
 • Emotionele uitbarstingen
 • Nervositeit/onrustig
  • Spanningen
  • Pijnklachten
  • Slaapproblemen
  • Trainen van vaardigheden
  • Verbeteren van (sport)prestaties
  • Onzekerheid
  • Angst voor de tandarts
  • Plankenkoorts
  • PDS (Prikkelbare Darm Syndroom)
  • Verwerken van emoties (o.a. rouw)


ijsberg

Ons bewustzijn en ons onderbewustzijn

Wel 95% van ons gedrag wordt bepaald door ons onderbewustzijn. Daar zit dus heel veel. Omdat we met Hypnotherapie en NLP werken met het onderbewustzijn kunnen we klachten en problemen dus bij de wortel aanpakken. We werken met het gedeelte waar de klacht op het probleem vandaan komen. 

Wat is NLP?

In mijn praktijk zet ik bij elke sessie therapeutische NLP Coaching in. En wat houd ik van deze vorm van coaching!

Waarom?NLP betekent: Neuro Linguïstisch ProgrammerenNLP-coaching bestaat uit een wisselwerking tussen drie elementen: 


* Modelleren: Duidelijk inzicht verkrijgen van de situatie of het probleem vanuit de werkelijkheid, waarbij dat inzicht dient om een probleem, vraag of klacht in die situatie op te lossen met behulp van psychologische technieken. Modelleren is zowel een werkwijze als een denkwijze. 


*Analyse: We kijken naar de subjectieve ervaring en gaan de patronen bepalen van de beleving, zodat je er een ander gevoel en een andere ervaring mee krijgt (hier kan een ahaaa moment ontstaan). Je leert je mind open te zetten, meer capaciteit van je hersenen te gebruiken en op vele manieren naar de klacht, het probleem, situatie, jezelf of het leven te gaan kijken en in te gaan voelen. 


*Communicatietechnieken: Doordat je breder en meer open gaat denken en voelen vinden we samen manieren om harmonieuze relaties op te bouwen in jouw leven en boodschappen te verhelderen en te versterken.


Zo sta je gauw weer in je kracht!Trap in het bos

Zo sta jij binnen no-time weer in je kracht!

NLP is dus veel meer dan alleen coaching! Het is een way of life. Een prachtige kan ik wel vertellen. Het gaat jouw leven verrijken en meer kwaliteit van leven geven als je eenmaal doorhebt hoe het anders kan en het dagelijks in kan zetten.

Als je in de praktijk komt voor Hypnotherapie zullen daar altijd therapeutische NLP-coachgesprekken aan vooraf gaan.

Zo kan ik de Hypnotherapie heel persoonlijk en doelgericht afstemmen op jouw wensen en doelen en ga je met grote stappen vooruit.

Met deze unieke werkwijze behaal ik al jaren mooie resultaten.

Zo ontstaat er een volledige en zeer persoonsgerichte samenwerking tussen het bewustzijn en het onderbewustzijn.