dame in stress

Stress en Burn-out coaching

Te hoog verantwoordelijkheidsgevoel, te veel prikkels, te veel informatieverwerking, grote zorgen...


Het leven lijkt tegenwoordig wel een ratrace. Waar vinden we nog échte rust? 

Ten opzichte van een aantal jaren geleden is de wereld en dus ook de maatschappij enorm veranderd. En dat doet wat met ons.


Bijna één op de vijf Nederlanders heeft burn-out gerelateerde klachten, zit er tegenaan of heeft een burn-out.

We leven in een tijd waarin we nog nooit zo veel informatie en prikkels hebben moeten verwerken als mens dan nu. Onze hersenen draaien overuren en we vragen veel van ons lichaam, waar veel mensen ook nog eens niet goed voor zorgen. We willen presteren, de lat hoog leggen, hoge verwachtingen scheppen van onszelf (en stiekem ook van de ander), alles kunnen, alles doen, alles meemaken.

De agenda staat vol. Niet alleen met dingen die we moeten doen, maar ook met leuke dingen.

Wat we vaak vergeten in te plannen is tijd voor onszelf: me-time. We mogen vooral niet “niks doen” en alles wát we doen moet een doel hebben. Zo raken we uitgeput. Stress en/of een burn-out hebben kan uit vele oorzaken voortkomen. Dat is voor ieder mens verschillend.depressief stress

Voor veel mensen zijn de afgelopen “Coronajaren” heel stressvol geweest en kampen velen nog steeds met allerlei problemen door deze bizarre tijd die veel impact op ons leven heeft gemaakt.

Stress (Cortisol) is van nature een goed hormoon wat in ons lichaam aanwezig is. Te veel cortisol kan leiden tot verhoogde bloeddruk, overgewicht, verhoogde bloedsuiker, dunnere huid, regelmatig blauwe plekken, verlies van spierkracht en spiervolume en osteoporose. Bij kinderen kan het leiden tot vertraagde ontwikkeling en achterblijvende groei.

Langdurige stress is dus zeer ongezond voor het lichaam en je gaat je er mentaal ook niet beter door voelen. Wellicht kan je niet altijd de wereld om je heen veranderen, maar kan je wel leren hoe beter om te gaan met spanning en stress. Voorkom een depressie of burn-out!

Samen gaan we onderzoeken wat de beste mogelijkheden zijn voor jou om jou zo relaxt en positief mogelijk door het leven te laten gaan en voor de rest van jouw leven lekker in je vel te zitten. Herken de triggers en wees ze voor. Herken je patronen en doorbreek ze, zodat je in de toekomst niet weer terugvalt. Hypnotherapie en NLP Coaching kunnen hierbij zeer effectief worden ingezet. We kunnen ook naar je leefstijl kijken, omdat o.a. voeding een belangrijke rol speelt in jouw algehele welzijn.

Soms komt het zo ver dat je in een burn-out belandt. Om dit voor jezelf toe te geven is al een hele opgave, maar door dit in te zien is er een mooi inzicht naar een weg waarin je op zoek gaat naar passende hulp. Hulp die je eerder nooit wilde aanvaarden en dit was één van de redenen dat je in je burn-out beland bent.

happy

Samen en wellicht ook in overleg met jouw werkgever en/of bedrijfsarts gaan we op jouw tempo aan de slag met een mooi traject en kunnen we een begin maken naar een mooie, gezonde toekomst.

Veel van mijn cliënten die ik heb mogen begeleiden in hun burn-out traject zeggen er sterker uit te komen dan ze ooit geweest zijn.
Een burn-out lijkt ik het begin het einde van alles te zijn, maar gaandeweg is het een ervaring waarin je de een tweede kans in het leven krijgt en juist alles opnieuw mag gaan inkleuren zoals jij dat wil.


Met mijn persoonsgerichte plan van aanpak gaan we alle belangrijke onderdelen uit jouw leven belichten, opnieuw kleur geven en jou bewust maken waar jouw valkuilen liggen, om deze in de toekomst te kunnen voorkomen. Je krijgt een nieuw, helder zicht op jouw persoonlijkheid en het leven, zodat je ziet dat er vele mogelijkheden zijn om jouw levenshouding positief aan te passen en te behouden.Maak jij je zorgen over wat er allemaal in de wereld gebeurt?

Wereldbol in hand rustig blijven in een onrustige wereld

Schrijf je in voor mijn exclusieve masterclass:

"Rustig blijven in een onrustige wereld"

Binnenkort gaan we online. Zorg dat je er bij bent!
Zet jezelf op de wachtlijst en ontvang als eerste goed nieuws!