Hypnotherapie en NLP Coaching
Sandra Bakker
01/24/2024
2 min
0

Hypnotherapie & NLP

01/24/2024
2 min
0

In mijn praktijk werk ik als Geluk & Gezondheidscoach met de combinatie van Hypnotherapie & NLP Coaching. Een gouden combi! Ik heb al zo veel mooie transformaties mogen zien. Mensen groeien uit tot de beste versie van zichzelf. Tot hun eigen verbazing kunnen ze op hun eigen manier wél alles uit het leven halen en sturing geven op een manier die bij ze past. Ineens komen ze er dan achter dat ze op een prettige en krachtige manier controle kunnen hebben over hun leven. En ik geniet mee!

Of ik nu een burn-out traject doe of iemand help aan een gezondere leefstijl en we o.a. gaan focussen op de voeding..., ik combineer bijna al mijn coaching met Hypnotherapie en NLP Coaching. Omdat het gewoon werkt!! Binnen een aantal sessies staan mijn cliënten weer in hun kracht.

Hypnotherapie en Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP) zijn twee krachtige benaderingen die individuen kunnen helpen bij persoonlijke verandering en groei. In deze blog zullen we de synergie tussen hypnotherapie en NLP verkennen, en hoe ze gezamenlijk een holistische benadering vormen voor het aanpakken van diverse uitdagingen en het bevorderen van welzijn.

Wist jij dat wel 95% van ons gedrag wordt bepaald door ons onderbewustzijn?

Daar zit dus heel veel! We kunnen met Hypnotherapie dus klachten en problemen bij de wortel aanpakken en zo heel gericht te werk gaan.

Hypnotherapie is een vorm van psychotherapie waarbij hypnose wordt gebruikt om toegang te krijgen tot het onderbewuste en positieve veranderingen te bewerkstelligen. Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP) is een benadering die zich richt op de relatie tussen neurologische processen, taal en gedragspatronen, met als doel het herprogrammeren van ongewenst gedrag.

Hoewel hypnotherapie en NLP unieke benaderingen zijn, overlappen ze op interessante manieren. Beiden erkennen de kracht van het onderbewuste en richten zich op het transformeren van negatieve gedachtepatronen. Waar hypnotherapie zich meer richt op trance en directe suggestie, legt NLP de nadruk op taalpatronen en gedragsmodellering.

Toepassingen van Hypnotherapie en NLP:

In de praktijk kunnen hypnotherapie en NLP samen worden toegepast om een breed scala aan uitdagingen aan te pakken, zoals het verminderen van angst, het verbeteren van zelfvertrouwen en het omgaan met traumatische ervaringen. De integratie van deze benaderingen biedt een holistische aanpak, waarbij zowel het bewuste als het onderbewuste wordt aangesproken.

De Kracht van Taal:

NLP benadrukt de impact van taal op ons denken en gedrag. In hypnotherapie wordt deze kracht van taal gebruikt om suggesties te geven die diep doordringen in het onderbewuste. De combinatie van hypnotische taalpatronen met NLP-technieken vergroot de effectiviteit van communicatie met het onderbewuste.

Visualisatie en Imaginatie:

Een ander punt van integratie is de focus op visualisatie en imaginatie. NLP maakt gebruik van krachtige visualisatietechnieken, en in combinatie met hypnotherapie kunnen deze beelden nog dieper worden ingebed in het onderbewuste, waardoor ze een blijvende impact hebben op gedragsverandering.

Dit is eigenlijk nog maar een klein gedeelte van wat er allemaal mogelijk is met de prachtige combinatie van Hypnotherapie en NLP Coaching. Is jouw interesse gewekt door het lezen van deze blog? Kijk dan eens op mijn website en zie wat er allemaal mogelijk is!

www.sandrabakker.com

Denk jij dat je wel een sessie kan gebruiken? Blijf niet te lang rondlopen met allerlei klachten of problemen, maar laat Hypnotherapie en NLP ze bij de wortel aanpakken.

Vriendelijke groet,

Sandra Bakker

Geluk & Gezondheidscoach

Reacties