Stoppen met roken mockup
Sandra Bakker
05/26/2024
2 min
0

Stoppen met roken: Hoe Hypnotherapie en NLP Coaching je kunnen helpen

05/26/2024
2 min
0

Roken is een verslaving die zowel je fysieke gezondheid als je levenskwaliteit ernstig kan beïnvloeden. Hoewel veel mensen de wens hebben om te stoppen, kan het een uitdagend proces zijn. Traditionele methoden zoals nicotinepleisters of kauwgom werken niet altijd voor iedereen. Gelukkig zijn er alternatieve technieken die bewezen effectief zijn: hypnotherapie en NLP (Neuro-Linguïstisch Programmeren) coaching.

Wat is Hypnotherapie?

Hypnotherapie is een therapeutische techniek die gebruik maakt van hypnose om veranderingen in je onderbewustzijn te bewerkstelligen. Tijdens een hypnotherapiesessie brengt een getrainde therapeut je in een ontspannen staat waarin je onderbewustzijn toegankelijker is. In deze toestand kan de therapeut positieve suggesties geven om je rookgedrag te veranderen en je te helpen de drang naar sigaretten te verminderen.

Voordelen van Hypnotherapie:

 • Diepe ontspanning: Helpt stress en angst te verminderen, wat vaak triggers zijn voor roken.
 • Gedragsverandering: Verandert diepgewortelde gewoonten en overtuigingen over roken.
 • Natuurlijke methode: Geen behoefte aan nicotinevervangers of medicijnen.

Wat is NLP Coaching?

NLP, of Neuro-Linguïstisch Programmeren, is een methode die zich richt op de verbinding tussen neurologische processen (neuro), taal (linguïstisch), en gedragsmatige patronen die zijn aangeleerd door ervaring (programmeren). NLP coaching helpt je om je denkpatronen en gedragingen te herprogrammeren, zodat je negatieve gewoonten, zoals roken, kunt vervangen door positieve gewoonten.

Voordelen van NLP Coaching:

 • Mentale herprogrammering: Helpt je gedachten en overtuigingen over roken te veranderen.
 • Motivatie en doelgerichtheid: Verhoogt je motivatie om te stoppen en helpt je duidelijke doelen te stellen.
 • Zelfbewustzijn: Verbetert je zelfbewustzijn en controle over je eigen gedrag.

Hoe Werken Hypnotherapie en NLP Samen?

De combinatie van hypnotherapie en NLP coaching biedt een krachtige benadering om te stoppen met roken. Hypnotherapie richt zich op je onderbewuste, terwijl NLP je bewuste denkpatronen en gedragingen aanpakt. Samen bieden ze een holistische aanpak die zowel je geest als lichaam ondersteunt bij het stoppen met roken.

Stap voor Stap Proces:

 1. Inzicht: Begrijp je rookgewoonten en bepaal je motivatie om te stoppen.
 2. Hypnotherapiesessies: Ontspan en ontvang positieve suggesties om je rookgedrag te veranderen.
 3. NLP Coaching: Werk aan het herprogrammeren van je gedachten en overtuigingen over roken.
 4. Ondersteuning: Krijg doorlopende ondersteuning en begeleiding om terugval te voorkomen.
 5. Stop met gelijkgestemden: Vind gelijkgestemden in de community en help elkaar.

Succesverhalen

Veel mensen hebben succesvol hun rookverslaving overwonnen met behulp van hypnotherapie en NLP coaching bij Sandra Bakker. Hier is wat een van mijn cliënten, Janine, te zeggen had:

"Na jaren van worstelen met mijn rookverslaving, besloot ik hypnotherapie en NLP coaching een kans te geven. Binnen enkele sessies voelde ik een significante verandering. De drang om te roken nam af en ik voelde me zelfverzekerder in mijn vermogen om te stoppen. Nu ben ik al zes maanden rookvrij en voel ik me beter dan ooit!"

Begin vandaag nog

Als je klaar bent om de stap te zetten en je rookverslaving achter je te laten, overweeg dan hypnotherapie en NLP coaching in mijn stoppen met roken programma. Volg het op je eigen tempo en laat deze ongezonde gewoonte nu eindelijk eens los. Deze technieken bieden een natuurlijke en effectieve manier om je leven te veranderen en een gezondere toekomst tegemoet te gaan.

Stop nu met roken


Reacties